Elephant (Chardonnay)

Eshtë verë e bardhë cilësore, e thatë, me prejardhje Gjeografike të mbrojtur, e prodhuar në Bodrumin e Vjetër te Rahovecit, prodhohet prej rrushit Chardonnay. Gjatë fermentimit të dirigjuar temperatura nuk kalon 18°C. Ruajtja e verës bëhet në fuqi, druri, gjë që verës i jep shije të veçantë, kompaktësi të plotë dhe buqe të karakteristike për varietetin. Ka ngjyrë të artë me kalimthi në të verdhë. Gjatë germimit të themeleve të verarisë Bodrumi i Vjetër  – Rahovec, më 1950 u gjetë skulptura e elefantit nga Bronzi. Këto janë gjurmë arkelogjike nga antika e lashtë. Sipas arkelogëve, një ushtar kishte patur ditëlindjen, prindërit e tij për t’ia uruar ditëlindjen të birit luftëtar, si dhurate, ia sjellin Elefantin e Bronzët.