Elephant(Cabernet Sauvignon)

Është verë e cilësisë së lartë, e prodhuar në Bodrumin e Vjetër të Rahovecit nga varieteti Cabernet Sauvignon, i kultivuar në kodrinat dhe pozicionet më të përshtatshme. Vera Cabernet Sauvignon karakterizohet me ngjyrë specifike të kuqe rubini, me shije të harmonizuar dhe aromë të theksuar. Mu për këtë kjo verë është më e kerkuar dhe e pëlqyer nga konsumatori.

Gjatë gërmimit të themeleve të verarisë Bodrumi i Vjetër – Rahovec, më 1950 u gjetë skulptura e elefantit nga Bronzi. Këto janë gjurmë arkelogjike nga antika e lashte. Sipas  arkelogëve, një ushtar kishte patur ditëlindjen, prindërit e tij për t’ia uruar ditëlindjen të birit luftëtar, si dhuratë, ia sjellin Elefantin e Bronzët.