Vera dhe shëndeti

Slider image

Ndikimi i konsumit të moderuar të verës në shëndetin e njeriut

Një numër në rritje i hulumtimeve mjekësore dhe punimeve shkencore në të cilat fakte shkencore provuar efektin e dobishëm që ka vera në shëndetin e njeriut. Bota kërkimore dhe mjekësore institucionet e famshme shkencore unanimisht pajtohen se vera përmban përbërës që promovojnë shëndetin e përgjithshëm. Por ata gjithashtu theksojnë – që të ndihet përfitimet shëndetësore të verës, ne duhet të përmbushim një parakusht të rëndësishëm: Të kënaqemi në konsum të moderuar.

Efekti pozitivi i verës në shëndetin e konsumatorëve për shkak të pranisë së komponentëve të ndryshëm, duke përfshirë antocyanet, taninet, polyfenolet.
Efektet pozitive të këtyre përbërësve që kanë në shëndetin e njeriut përfshijnë:
• Reduktimin e rrezikut të sëmundjeve kardiovaskulare dhe sëmundje të caktuara malinje.
• Ngadalësimin e progresit te procesit degjenerative neurologjike, dhe semundja e Alzheimer dhe Parkinson.
• Përmirësim në funksionin e mushkërive.
• Përmirësimi i aktivitetit të trurit dhe kujtesës.
• forcimin e imunitetit.
• Përmirësimi metabolizmin dhe qarkullimin.
• Uljen e yndyrë në enët e gjakut.
• Mbrojtja kundër alergjive dhe infeksioneve.
• Ngadalësuar procesin e plakjes.

Share on :